Knuffelkuiken

Voor jong en oud!

Welkom in de webshop van stichting knuffelkuiken!

Hier kunt u roofmijten bestellen tegen bloedluismijt! Informatie over bloedmijten vind u onder het bestelformulier.
Mocht u vragen hebben over de roofmijten? Stel deze dan gerust via het contact formulier!
Bloedluis bestrijdingsplan!

Bestrijden bloedluis (rode vogelmijt) met roofmijt Heeft u last van bloedluis of wilt u dit preventief voorkomen? Dan is het gebruik van roofmijt de ideale oplossing. De roofmijt is geschikt voor biologische bestrijding van bloedluis bij uw kippen of ander gevogelte. De bloedluis (het zijn eigenlijk bloedmijten) verstoppen zich overdag in nestmateriaal en in spleten of kieren van het verblijf, en legt juist daar ook eieren. De roofmijt zoekt de bloedluis op in de kleinste hoeken en gaten en is een felle bestrijder van bloedluizen en komt bijna altijd als winnaar uit de strijd.

Het uitzetten van de roofmijten is simpel. De inhoud van het zakje wat wij leveren moet gelijkmatig in het hok en legnest worden verdeeld op de plaatsen waar de bloedluis zich overdag ophoudt, zoals bijvoorbeeld: de zitplaatsen van de vogels, in nestplaatsen, op plaatsen waar de mest valt, op de bodem van voertroggen of -goten, maar ook dichtbij spleten en barsten in de muren. Kosten voor de roofmijten kunt u vinden op de website.
Hier kan u de mijten ook bestellen onder het kopje roofmijt bestellen. Wij leveren elke eerste dag van de maand.

Heeft u interesse in het bloedluis bestrijdingsplan? Een keer in de 4 weken ontvangt u een vaste hoeveelheid roofmijten. Het aantal keer dat u de roofmijten ontvangt is vijf keer. Elke eerste dag van de maand versturen we de roofmijten. Mei, juni, juli augustus en september. Dit schema zorgt ervoor dat de kans op bloedluis wordt verlaagd tot een acceptabel niveau. Als u een bestelling plaatst ontvang u dus vijf keer roofmijten over een periode van vijf maanden.

Heeft u last van bloedluis of wilt u dit preventief voorkomen? Dan is het gebruik van roofmijten de ideale oplossing. Onze roofmijt de Stratiolaelaps scimitus is geschikt voor de natuurlijke biologische bestrijding van bloedluis bij uw gevogelte. Per dier adviseren wij 250 roofmijten te bestellen.

Het uitzetten van roofmijt in uw voilere of kippenhok!

Belangrijk voor een goede bestrijding is het creëren van een aangename plaats voor de roofmijten. Als de roofmijten een habitat hebben waar ze kunnen wonen dan volgt de bestrijding vanzelf. Het uitzetten van de roofmijten is simpel. Het substraat moet gelijkmatig in het hok of de stal worden verdeeld op de plaatsen waar de bloedluis zich overdag ophoudt, zoals bijvoorbeeld: de zitplaatsen van de vogels, in nestplaatsen, op plaatsen waar de mest valt, op de bodem van voertroggen of -goten, maar ook dichtbij spleten en barsten in de muren.

Uitzetten van roofmijten in uw bijenkast:

Het bestrijden van de Varroamijt gebeurt vaak met chemische bestrijdingsmiddelen. Dit heeft een negatief effect op de bijen. Biologische bestrijding is een betere weg en hiervoor kunt u roofmijten gebruiken. De Stratiolaelaps scimitus is een natuurlijk vijand van de Varroa mijten en richt zich alleen op de bestrijding van de mijten en niet op de bijtjes die uw honing produceren! 2500 roofmijten is voldoende voor een bijenkast.

De Stratiolaelaps roofmijt houdt de voedingsbodem schoon van onder andere:

-         Bestrijding van larven en poppen van varenrouwmuggen

-         Bestrijding van tripslarven en tripspoppen

-         Bestrijding van potwormen bij bijvoorbeeld orchideeën 

-         Bestrijding van stromijten en bollenmijten

-         Bestrijding van springstaarten, alsmede miljoenpoten en wortelluizen.

-         Goede nevenwerking voor de bestrijding van de larven van de mot Duponchelia

-         Bestrijding van voedselmijten en voedermijten 


Ga naar de webwinkel om uw roofmijten direct te bestellen!